Vaření s kuchařem firmy Bidfood 21. března
Na
základě dlouholeté spolupráce s firmou Bidfood, která nám pravidelně
dodává do školní jídelny potraviny od mražených výrobků jako je zelenina, ryby,
přes maso až po různý běžný koloniál, k nám zavítá zástupce této firmy,
kuchař, pan Pavel Smékal, aby nám předvedl své kuchařské umění.
Vaření proběhne na téma sous – vide* (vysvětlení níže) a pan Smékal nám za pomocí našich kuchařek uvaří:
Cizrnová
polévka s pečeným květákem
Králíčí ragú se smetanou, tarhoňa tří barev
Vše ze
zákulisí kuchyně vyfotím, natočím a přidám na stránky školy a na instagram ŠJ.
A vy sami se budete mít možnost s panem Smékalem setkat při výdeji.
*Metoda sous – vide z francouzského ve vakuu je metoda, při níž se potraviny připravují ve vakuu, při nízkých teplotách a po velmi dlouhou dobu. Např. hovězí masa se připravují až 10 hodin. Cílem je zachovat přirozenou chuť, šťavnatost a texturu potravin a omezit ztráty důležitých živin, ke kterým dochází vařením při vysokých teplotách.

Jana Kovalčíková
Školní
jídelna